Huvudpartner Helsingborgs IF

29 januari 2021 2021

För oss på akeab är föreningslivet en vital del av ett hållbart samhälle och vi har sedan starten 2008 investerat i såväl bredd som elitföreningar. Vi identifierar oss som ett lag på vår arbetsplats och majoriteten av investeringarna har följaktligen varit i lagidrotter. I Helsingborg har vi, förutom HIF, ett engagemang i Eskilsminne IF, Hittarps IK, OV Helsingborg och Helsingborg Hockey. Vårt kontor ligger på Blockgatan och vi har personal som bor och verkar i Helsingborg med omnejd.

Helsingborgs IF är ett av familjen Helsingborg mest kända varumärken som vi hoppas framåt ska vara en förebild för övriga föreningslivet, en förening som inspirerar sin omgivning med Olympia som en arena där drömmar föds. 

Vi har varit partner i HIF sedan många år och under 2019 har vi tillsammans med Wihlborgs, Öresundskraft och NENT Group skapat ekonomiska och strukturella förutsättningar för uppstarten av flickans föreningsresa i Helsingborgs IF.

För oss är de globala målen för hållbar utveckling en karta som guidar oss framåt med fokus på 

Mål nr 3 – Hälsa och välbefinnande 

Mål nr 5 – Jämställdhet

Mål nr 8 – Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Mål nr 11 – Hållbara städer och samhällen

Mål nr 17 – Genomförande och partnerskap

I vårt partnerskap med HIF kommer vi vara engagerade, närvarande och kravställande. Vi inser att det kommer krävas en stark ”tillsammans-attityd” från alla inblandade parter för att ta oss ifrån befintligt läge till önskat läge, ett önskat läge som innebär herr och damlag på högsta nivå, en ungdomsavdelning för flickor och pojkar som är inkluderande och som vilar på sunda värderingar.

Vi ser framemot en spännande, gemensam föreningsresa där vi tillsammans ska bygga en hållbar förening som helsingborgaren kan känna tillhörighet till och stolthet över.

För Akea AB

Emilie Condrup Masior – Vice VD

Ingemar Queckfeldt – Head of sponsorship